Lees hier stap voor stap hoe ik te werk ga voor een prachtige trouwfilm:

Kennismaking

Voor een kennismaking met Liefde in Beeld hoeven jullie niet de deur uit! Ik kom vrijblijvend bij jullie thuis langs om kennis te maken. We bespreken jullie wensen en de details van de dag. Ik stel daarbij veel vragen: o.a. over de eerste ontmoeting, jullie getuigen, wie de ringen komt brengen en hoe jullie de plek van de ceremonie verlaten. Kortom, alle belangrijke details die nodig zijn om jullie bruiloft zo goed mogelijk op film vast te leggen! Wonen jullie buiten Zuid-Holland? Dan spreken we op een locatie af die voor beide partijen makkelijk aan te rijden is.

Draaiboek

De kennismaking is misschien alweer een paar maanden geleden en het is dus belangrijk om de laatste punten voor jullie bruiloft door te nemen. Daarom mail ik kort voor de bruiloft een videodraaiboek met daarin de precieze momenten en tijden waarop ik de filmopnames maak. In het draaiboek staan bijvoorbeeld ook de namen van de te interviewen gasten (mochten jullie dit willen) en jullie muziekvoorkeuren.

Bruiloft

Het is zover! Alle voorbereidingen zijn geregeld en jullie dag is aangebroken! Jullie kunnen vertrouwen op de ceremoniemeester(s) die alles in goede banen zal leiden. Daarmee zal ik ook zoveel mogelijk contact hebben zodat jullie volop van de dag kunnen genieten. Ik bel ’s ochtends fris en fruitig aan en heb mijn paarse bretels of strikje aan om er ook feestelijk uit te zien. De hele dag film ik met een Sony NX80 filmcamera en zorg natuurlijk voor voldoende accu’s. Daarbij film ik alles op dubbele sd-kaart zodat er altijd een back-up is van jullie belangrijke beelden. De hele dag zorg ik ervoor dat ik zo onopvallend mogelijk aanwezig ben, maar toch overal bij ben!

Montage

Jullie bruiloft is voorbij en ik maak de volgende dag direct een back-up om jullie beelden goed te bewaren. Tijdens de bruiloft schiet ik behoorlijk wat beelden. Belangrijk, want jullie willen achteraf alles terug kunnen kijken en geen waardevolle momenten missen. Alle beelden die ik heb gemaakt is het ruwe beeldmateriaal. Uit het ruwe beeldmateriaal selecteer ik de beste shots, die ik verwerk tot de lange trouwfilm en korte clip. De films bestaan uit sfeerbeelden met het live-geluid van dat moment afgewisseld met beelden op muziek, de volledige ceremonie, alle speeches en optioneel alle interviews. Tijdens de feestavond film ik natuurlijk ook de openingsdans, opgevoerde stukjes en hopelijk veel feestende mensen!

Oplevering

Jullie bruiloft is alweer een maand geleden en jullie zijn nog steeds aan het nagenieten. Dan opeens is de film klaar en kunnen jullie alles volop herbeleven! Ik breng persoonlijk de usb-stick bij jullie langs. Dit zijn twee mp4-bestanden van 1920 x 1080 Full HD. De korte clip bekijken we gezamenlijk want ik ben natuurlijk benieuwd naar jullie eerste reactie. De lange film kunnen jullie lekker samen kijken onder het genot van een drankje. Jullie ontvangen ook een link naar de film op het VIMEO-kanaal van Liefde in Beeld zodat jullie de film snel kunnen delen met vrienden en familie op social media!

Weten of jullie trouwdatum nog beschikbaar is?